Terveydestä ja liikkumisesta

admin /

Jos esitetään kysymys ”mikä elämässä on tärkeää”, on monen vastaus ”terveys”. Millä tavalla terveyden tavoittelu saa meidät sitten toimimaan? Millä tavalla se saa meidät liikkumaan? Onko liikkumisemme omien arvojemme mukaista? Minulla ei ole ollut. Työelämän kiireiden ja lapsiperheen arjen vastapainoa ei ole ollut, koska liikkuminenkin on ollut tavoitteellista ja tehokasta. Liikkumisesta on tullut hetkeksi hyvä olo, ja mahdollisimman pian olen halunnut uuden annoksen samaa kovaa treeniä.

Kunnes kehoni päätti, että nyt riittää.

Nykyään liikun paljon metsässä. Asun niin huikean hienossa paikassa, että pääsen metsään kotiovelta. Metsien keskellä olevilla peloilla näen iltahämärän aikaan peuroja. Käyn ihailemassa niitä. Yritän liikkua siten, että tulen terveemmäksi ja pysyn terveenä. En vieläkään osaa hidastella tarpeeksi, mutta opettelen, kantapään kautta.

Terveellinen liikkuminen edellyttää vaihtelua, malttia ja vastapainoksi lepoa. Terveellinen liikkuminen huoltaa mieltämme ja kehoamme muokaten sitä kokonaisuutta kestävämmäksi, paremmin toimivaksi. Terveellinen liikkuminen ei riko.

Terveellinen liikkuminen antaa voimia ja voimavaroja.

Susan 


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *