Mikä sinut tekee tyytyväiseksi?

admin /

Arvot istuvat olkapäällämme ja ohjaavat meitä matkallamme elämämme läpi. Arvot auttavat punnitsemaan vaihtoehtoja ja tekemään oikean valinnan. Arvojemme mukainen toiminta pitää meidät tyytyväisinä. Yksinkertaista ja helppoa!

Arvojen ajatteleminen, saati niistä puhuminen ei oikeasti ole kovin helppoa, koska aihe on niin kovin rajaton ja epämääräinen. Mitä arvot edes ovat? Terveys on tietenkin yksi suurimmalle osalle tärkeä arvo, mutta mitä muita arvoja on?

Helpoin ja suorin reitti omiin arvoihin löytyy kysymysten kautta. Mikä tekee sinut onnelliseksi? Mikä on sinulle elämässä tärkeää? Mikä sinulle on työssä tärkeää? Työ täytyy nostaa esiin ja jalustalle, koska vietämme paljon aikaa työmme parissa. Ei ole yhdentekevää, missä ja mitä tehden vietämme parhaan ajan vuorokaudesta.

Tunteet ovat mestarillisia johtolankoja. Nimittäin kun annamme olosuhteiden virran kuljettaa meidät arvoistamme erilleen, kasvaa sisällemme tyytymättömyyden tunne. Arkinen elämämme voi joskus olla pyörre, jonka vauhti saa päämme pyörälle. Kovassa vauhdissa ja kiihkeässä rytmissä emme kuule tai kuuntele itseämme.

Annetaan siis itsellemme armoa ja aikaa, ettei vauhti liiaksi kiihtyisi. Ettemme unohtaisi itseämme ja sitä, mikä meille on tärkeää.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *